markuchi


Въздуховоди от серията Master-Clip с диаметър до 2000 милиметра Печат E-mail

Автор: Михаела Илиева

На пролетния панаир в Хановер 2008 Masterflex AG представи за първи път въздуховодите от серията Master-Clip в диаметри до два метра.

Безшевната конструкция на маркучите от серията Master-Clip предлага изключително широкоспектърни възможности за експлоатация. Въздуховодите са изработени от тъкани и подсилени с външна метална спирала като свързването между материалите не е вследствие на заваряване, залепване или шиене. Връзката между двата изходни материала е постигната чрез метална клемна лента, която пристяга тъканта (плата) в свързващия участък.

                                                            конструкция на гъвкав спирален въздуховод

Този специфичен метод позволява употребата на различни тъкани за производството на висококачествени смукателни и аспирационни въздуховоди. Комбинацията от платнена стена и външна спирала допринася за забележителния радиус на огъване на маркучите от серията, което ги прави изключително гъвкави. Съобразно изисквания на работната среда е възможна направата на многопластови въздуховоди като се комбинират различни тъкани за всеки слой от маркуча.

Като вентилационни и климатични маркучи, въздуховодите от серията Master-Clip са с дълъг период на употреба при ниски експлоатационни разходи. Химическите маркучи Master-Clip, изработени от Teflon®, Viton®, Kapton® или Hypalon® притежават висока устойчивост на химическа атака. Въздуховодите устойчиви на високи температури са приложими за оперативни температури до +1100°C.

Въздуховодите се произвеждат в диаметри от  38 до 2000 мм.


  въздуховод с диаметър 2000 мм
 

 
< Предишна   Следваща >