markuchi


TechnoBochum доставя за тунелът на Катценберг Печат E-mail

Автор: Михаела Илиева

Компания TechnoBochum, която е дъщерна фирма на един от водещите производители на маркучи и съединителни елементи – Masterflex AG, участва като доставчик в най-големия проект на тунел в Европа. Той е от изключително значение, тъй като ще бъде основният маршрут, свързващ Германия и Швейцария през Алпите.

С пробива на 9385 метра дългия тунел на Катценберг ще бъде направена следващата важна крачка към изграждането на железопътната линия Карлсруе – Базeл.

За момента този строеж е най-големият проект на тунел в Европа. Тунелът  регулира рисунъка от железопътни линии в района на планината. За строежа на тунела специализираната и интернационална компания TechnoBochum GmbH, доставя  маркучи, арматури и оборудване.

Пробивът е важна част от пътя към изграждането на един от най-модерните тунели за влакове в Европа. В бъдеще ще бъдат възможни по-високи скорости – до около 250 км/час. Проектът е стартиран през 2003 г. Завършването на строежа на тунела се очаква в края на 2008 г., а пускането му в експлоатация е планирано за 2012 г.  

   

 
< Предишна   Следваща >