markuchi


Спирални скоби Печат E-mail

Автор: Михаела Илиева

 В индустриалната практика са популярни множество присъединителни елементи,  използвани за закрепване на маркучи (въздуховоди, шлангове) към инсталации и/или машинни агрегати.  Едни от най-често употребяваните (когато съществуват ниски нива на налягане) са скобите. Конвенционалните скоби са изключително практично решение при закрепването на маркуч с гладка външна и вътрешна повърхност върху метален щуцер/накрайник. В случаите когато е необходимо закрепване и уплътняване на маркучи с вградена метална спирала споменатите скоби са недостатъчно ефективно решение, тъй като външния профил на маркуча не съвпада с този на скобата.

 В отговор на това предизвикателство немският производител на маркучи и съединителни елементи Мастерфлекс АГ предлага компетентно и интелигентно решение. Произвежданите от фирмата скоби със спирален профил са изключително удачни за закрепване върху маркучите с метална спирала, производство на същата фирма, тъй като следват профила на маркуча, пристягат само меките части (чрез моста се прескача металната спирала) и оптимално уплътняват транспортната лин

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Изработените от неръждаема стомана скоби се предлагат в две разновидности от гледна точка на затягащия механизъм: стандартен червячен механизъм с шестоъгълна гаечна глава и среден диапазон  на затягане от 20 милиметра (в зависимост от диаметъра на скобата) и механизъм за бърз монтаж, даващ възможност за прецизиране на натоварването чрез затегателен болт. И  в двата случая резултатът е един и същ: плътна и издръжлива на  разтягане връзка.

 
< Предишна   Следваща >