markuchi


Гладък маркуч Master PUR Inline Печат E-mail

Автор: Михаела Илиева

Master PUR Inline серията въвежда на пазара първия маркуч с метална спирала и на практика нулеви релефни натрупвания на материала в транспортния сектор.

Нов метод съчетава положителните характеристики на екструдираните маркучи със специфичните качества на еластомерите. MasterPUR Inline печели предимство пред до момента доминиращите тежки каучукови маркучи с комбинирането на максимална абразиво-устойчивост при висока якост на стените и впечатляващ радиус на огъване.

Когато говорим за маркучи с гладка вътрешна повърхност в повечето случаи до този момент се е имало предвид екструдирани маркучи, които са спирално навити и имат дори и минимално натрупване на материала в зоните на неговото припокриване. По принцип, от структурна гледна точка, това релефно натрупване представлява слабото място на стандартния маркуч, защото задържането на транспортирания материал се осъществява именно там. С Master PUR Inline експертите по синтетични материи отварят нова глава в производството на маркучи. Чрез един уникален патентован метод, за първи път е възможно да се постигнат качествата на маркуча като съвършена гладкост и променливата якост на стените.

Идеята за този метод идва от компанията Masterflex AG в Гелзенкирхен - Германия, която за момента е и единственият известен производител в света. Компанията е с дългогодишен опит в проучването на разнообразните възможни приложения на производни материали и особено на обогатения с добавки полиуретан. Тази й практика я прави експерт в производството на високотехнологичните маркучи от полиуретан.

В Master PUR Inline инженерния екип съчетава придобитата в обработката на този материал компетентност с повишените индустриалните изисквания. В процеса на производство маркучът бива съставен от отделни високотехнологични елементи, които се комбинират в пропорции, така че да се получи плътен материал с неразрушима цялост. По този начин крайната суровинна субстанция става по-добра от сумата на отделните си производни. Моделът Master PUR Inline носи свойствата на основния материал, от който eUV-лъчи и озон, като уникалното в случая е, че външната и вътрешната повърхност на маркуча могат да имат съвсем различни характеристики. направен (полиуретан), не съдържа пластификатори и халогени, а в зависимост от добавките комбинира в една или друга степен устойчивост на газове и течности, на масла, петрол, химикали, микроби,

Високата устойчивост на абразивни материали и минимално износване. Master PUR Inline e маркуч с повишена продължителността на експлотация

Патентованият метод има огромен потенциал. Новаторският модел обявява война на тежките каучукови маркучи, тъй като MasterPUR Inline е специално разработен за транспортиране на насипни товари и е с възможности за работа в условията на налягане и вакуум. До момента каучуковите маркучи бяха измежду най-евтините и технически най-добрите решения. Но безшевният гладък полиуретанов маркуч поставя нови стандарти в сферата на гъвкавите транспортни линии. Резултатите от техническите тестове (проведени в независима лаборатория съгласно стандарт за абразия DIN 53516) водят до извода, че при равни други условия MasterPUR Inline има експлоатационен период поне 5,5 пъти по-дълъг от този на висококачествен каучуков маркуч.

Чрез внимателното балансиране количеството материал на всички добавени компоненти Master PUR Inline става подходящ за приложение в множество индустриални области. Особено подходящ е за транспортиране на силно абразивни твърди вещества като пясък, чакъл, цимент, зърнени култури и гранулирани медии, както и за общо приложение в установено тежки сектори на индустриалното производство като стъкларски заводи, стоманодобивни комбинати, каменоломни, кариери, корабостроителни и кораборемонтни предприятия.

Транспортирани субстанции:

Цимент, стъкло, зърно, семена, пясък, чакъл, метален прах, кварц, каолин, варовик,

 

 


 

 

 

 
< Предишна   Следваща >